Lyckan

with Inga kommentarer

Ja, alltså. Den totala lyckan där på ön, som uppstod efter en hel dag av nervositet och månader av planering och funderingar. #sjuåttafjorton – kodnamnet i diskussionen med vännen om vad som verkligen var passande, om det skulle funka eller falla platt på mage.

Man kan ju inte veta om ens tokiga idéer ska falla i god jord. Har man dessutom känt varandra i knappt ett år så vet man ju inte allt om varandra och man kan lika gärna starta något slags katastrof. Nojigt.

Ringarna valdes med omsorg på nätet. Blanka eller matta? Hur matta? Hur breda? På en fest hos en hjälpsam vän tog jag reda på ringstorleken genom att värdinnan låtsades prova ringar på alla sina gäster. Den vinnande ringen hade jag i fickan när vi gick hem. Datum bestämdes och graverades och när ringarna kom, hämtades de på posten i smyg och packades ner i semesterpackningen bland snorklar och flipflopar.

Jag har varit mer fokuserad på sightseeing än jag var då. Bad på undangömda stränder, besök på liten vingård, upptäcktsfärd på klippor och bland ruiner blev liksom lite utsuddade av asken med ringarna som låg i ryggsäcken och blinkade och pep. I mitt huvud alltså.

Tillfället uppenbarade sig inte under dagen, så när vi satt på en liten strandrestaurang och funderade över vart vi skulle gå och äta middag var det bara att köra. Smsade vännen medan jag i smyg beställde champagne. Fjärilarna i magen hade spritt sig till varenda kroppsdel och hela jag fladdrade.

Asken på bordet. Vill du…?

-Ja! Så klart jag vill!

Åh. Lyckan. Den totala lyckan. Smset till vännerna och systrarna efteråt. Han sa JA!

Nu ska jag bara välja vilket nagellack jag ska ha på tårna när vi gifter oss.

Jag älskar dig, Ola. Nu och jämt.

Leave a Reply